Tavirózsa családi fitnesz és kalandpark

 

A kalandpark elsősorban azzal a céllal nyitja meg kapuit, hogy olyan kikapcsolódást, szórakozást kínáljon a helyben és a közelben lakóknak, amiért nem kell több száz kilométert utazniuk, hogy tartalmasan töltsék el szabadidejüket!

A kalandpark a vadkerti tó partján fekszik, így akinek csobbanni, vagy úszni támad kedve, az ne felejtsen el fürdőruhát és törölközőt hozni magával!

A sok fa biztosít árnyékot a picik és az érzékeny bőrűek számára, és ideális helyszín a családoknak, hiszen a zárt területen a kisebbek sem tudnak megszökni, így könnyebben szemmel tarthatók játszás közben!

  

A parkban található játékeszközök

  • Integrált játéktorony
  • Kötélpályák 50 méteres
  • Mini csúszda
  • Lapülőkés és bébi ülőkés hinta
  • Madárfészekhinta
  • Libikóka
  • Rugós játékok
  • Mászóka
  • Integrált játék lugas
  • homokozó

A játszótér 2 éves kortól kínál készség- és képességfejlesztő, szórakoztató játéklehetőséget.

 

Kép a park egyik hintájárólÚjra és újra örömet okoz a súlytalanság és a sebesség élménye. A kötélpálya a felsőtest erejét, az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordinációt fejleszti. Ezeket egészíti ki a környezet vizuális érzékelésének élménye.

 A játszótér legnagyobb és legmeghatározóbb eleme az integrált játékkombináció, melyet egyszerre több korosztály is használhat. A földszinten elhelyezett padozat könnyen megközelíthető, így a kerekesszékben élők is könnyedén hozzáférnek a torony aljában található az aktív játékpanelhez. A kombináció mérete és kialakítása különösen vonzó minden korosztály számára. 

 

 

Fitnesz eszközök

 

A játszótértől elválasztva, kerültek elhelyezésre a fitneszeszközök, melyek a bemelegítéstől a konkrét gyakorlatokig kínál majd testedzést az odalátogatóknak.

Kép egy fitnesz eszközrőlKép egy másik fitnesz eszközről14 állomásos fitnesz-eszközpark, melyben minden testrészünket és izomcsoportunkat megmozgathatunk. Bemelegítéshez, rendszeres sportoláshoz, napi edzéshez nagy segítséget nyújt majd. Az egyes eszközök használatához egy útmutató tábla is kihelyezésre került, amin a különböző eszközöket használat közben tekinthetik meg.

 

  Az eszközök visszafogott, természetes színei jól harmonizálnak a fás, erdős területekkel, és ez által a telepített eszközök nem „uralkodnak” majd. A testi egészséghez a lelki egyensúly és a harmónia is hozzátartozik, ezekkel az eszközökkel ezt a harmóniát „észrevétlenül” tudtuk megteremteni. 

A környékbeli iskolák akár egy-egy kihelyezett tornaórát is tarthatnak itt, ezzel színesítve, változatossá téve a gyerekeknek a testnevelési gyakorlatokat.

Kép egy harmadik fitnesz szközről

 Kép egy mászókáról

 

 

 A tér kialakításakor fontos szempont, a közös játék élményének biztosítása, mely azt jelenti, hogy észrevétlenül segítjük bármely fogyatékkal elő gyermek játéklehetőségét ép társaival, az eltérő korosztályok játék- és mozgásigényének figyelembevételével.
Az elhelyezésénél elsődleges szempont volt, hogy kerekesszékkel is egyszerűen megközelíthető legyen a közlekedő útról a játékeszköz. 

 

 

Kép egy hintárólA hintázás élménye minden korban népszerű. 
Akrobatikus gyakorlatokkal serkenthető az egyensúlyérzék, fejleszthető a látás és az agy-izom koordináció. 
A szocializáció fontos lépése a közös játék, a madárfészekhinta széles kosara lehetővé teszi, hogy egyszerre többen, kicsik és nagyok közösen játszanak. 
A játszóterek fontos szerepet töltenek be a gyermekek személyi és fizikai fejlődésében! Itt találkoznak olyan eszközökkel, melyek fejlesztik az egyensúlyérzéket, a hallást, a látást, megtanulják, hogy kell mászni, lógni, és ezeknek a mozgásoknak a gyakorlásakor a megfelelő izomcsoportokat kell fejleszteni és erősíteni. A különböző korú gyermekek más-más korban érik el az egyes fejlődési szakaszokat, ezért kiemelkedően fontos, hogy az eszközök úgy legyenek megtervezve, hogy a már erős és magabiztos gyermekek számára ne jelentsen kihívást, viszont a még nem fejlett, „gyakorló” gyermekek kellőképpen edzeni tudják testüket és örömüket is leljék a játékban. A kicsik vakmerőek és sokszor bátrabbak is, mint idősebb társaik, nem tartja őket vissza semmi attól, hogy kipróbálják a nagyobb, „veszélyesebb” játékokat! Ez elkerülhetetlen, de a megfelelő ütéscsillapító burkolattal és a tudatos tervezéssel sikeresen tudjuk a kisebbeket különválasztani a nagyobbaktól.

 

Kép különböző magasságú mászókákrólA kicsik nagyon szeretnek pörögni és forogni, mászni, lógni, ugrálni, mindent kipróbálnak, ami izgalmas és nem mindennapos tevékenység számunkra. A mászókák magassága és a különböző funkciók korosztályokra bontva vannak meghatározva, főleg ami a magasságukat illeti. Ezeken a mászókákon elég kihívást találnak a kicsik, a nagyokat pedig már nem vonzza, mivel alacsonyak és nekik már nem igazi okoz örömet!

 

Gyermek-kalandpark

Ez a terület lenne a park fő vonzereje! Egy olyan fákra épített kalandpályáról van szó, ahol mindenki kipróbálhatja bátorságát, ügyességét, állóképességét!

Az izgalmas kalandokon túl, ezek a pályák nagyon fontos dologra tanítják meg a kalandorokat: az önállóságra, ahol a fegyelem és a figyelem elengedhetetlen!

 Önállóságra nevelés

 gyermekjatek

 

A kalandparkokat azoknak találták ki, akik szeretnék valahogy kipróbálni a bátorságukat, az ügyességüket, az erőnlétüket, de ezt lehetőleg biztonságos körülmények között tennék. Az akadálypályák kialakítása lehetővé teszi, hogy a gyermekek (már akár 3 éves kortól is) különböző nehézségi fokú pályákon haladjanak végig, természetesen a megfelelő technikai eszközök – beülő, heveder, karabiner, bukósisak - felhasználásával.

 

 gyermekjatek2 webAz akadályok meghódítása lehetőséget nyújt ügyességi és erőnléti feladatok kipróbálására különböző nehézségi szinteken, különböző magasságokon a kezdőtől a haladókig. Mindez nem igényel semmilyen előképzettséget, mindössze általános fizikai kondíció, elszántság és kalandvágy szükséges hozzá. A pályára lépés előtt mindenkit gyermekjatek3 webkioktatnak a pálya használatáról, az alapoktatásban megismerik a technikai eszközöket és a pályahasználati szabályokat.

Oktatás után a fákra és a fák közé telepített szórakoztató, ügyességi és több nehézségi fokozatú létesítményeken önállóan haladnak végig. De az összes hazai és nemzetközi előírásnak megfelelő biztonsági rendszereknek köszönhetően, valamint a szakképzett személyzet felügyelete mellett mégis folyamatosan biztonságban vannak.